ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΑ

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ......
Τι ακριβώς είναι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα;

Εκτός, φυσικά, από πηγή θρεπτικών ουσιών σε μικροσκοπικό μέγεθος!

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα Sunsweet παράγονται από φρέσκα δαμάσκηνα που ωριμάζουν πάνω στα δέντρα, κάτω από τον ήλιο της Καλιφόρνια, τα οποία συλλέγονται στο απόγειο της νοστιμιάς τους, πλένονται και στη συνέχεια γρήγορα και με προσοχή αποξηραίνονται σε φούρνους. H διατήρηση της φυσικής υφής και γεύσης του φρούτου εξασφαλίζεται από αυτή την ειδική διαχείριση. Στη συνέχεια, αμέσως πριν τη συσκευασία, τα δαμάσκηνα έχουν αποξηρανθεί και το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό!

Διαβάστε Περισσότερα

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΩΝ
Γιατί είναι καλά τα δαμάσκηνα για εσάς;

Η διατροφή που ακολουθούμε έχει τεράστιο αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική μας ευημερία. Η συμπεριφορά προς μία πιο υγιεινή διατροφή που υπαγορεύει η κοινή λογική, είναι πιο σημαντική από ποτέ, ιδίως με παθήσεις, όπως ο διαβήτης ή οι καρδιοπάθειες που αυξάνονται.

Τα δαμάσκηνα από την Καλιφόρνια και ο χυμός τους συνεισφέρουν σημαντικά σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης. Γλυκά και απολύτως γευστικά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, είναι σχεδόν απαλλαγμένα από λιπαρά και περιέχουν μόνο φυσικά σάκχαρα ενώ είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών στοιχείων, όπως καλίου και βιταμίνης Κ.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΨΗ
Διατηρώντας υγιές το πεπτικό σύστημα

Η διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, είτε αισθάνεστε αγχωμένοι, είτε είστε απλά απασχολημένοι ικανοποιώντας τις καθημερινές σας ανάγκες. Η πέψη είναι μια ευαίσθητη σωματική διαδικασία και όταν τεθεί σε κίνδυνο επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, προκαλώντας δυσάρεστες σωματικές ‘διαμαρτυρίες’ όπως φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, έχει αποδειχτεί ότι τα δαμάσκηνα συντελούν στη διατήρηση ενός υγιούς συστήματος πέψης όταν καταναλώνονται καθημερινά 100g δαμάσκηνων στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός δραστήριου τρόπου ζωής.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Τα δαμάσκηνα στη μαγειρική

Τα δαμάσκηνα πέραν του ότι αποτελούν ένα υγιές, άνετο και χαμηλό σε λιπαρά σνακ, περιέργως είναι και υλικά μαγειρικής πολλαπλών χρήσεων και γι’ αυτό είναι απαραίτητα στο ράφι κάθε νοικοκυριού. Αυτό το γευστικό συμπλήρωμα για όλα τα γλυκά και αλμυρά πιάτα προσθέτει θρεπτική αξία σε όλα τα οικογενειακά γεύματα.

Εμπνευστείτε από παραδοσιακές συνταγές συνδυάζοντας για παράδειγμα χοιρινό με δαμάσκηνα, ή εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε κάτι το δικό σας σύγχρονα κλασικό. Γιατί να μη δοκιμάσετε smoothies, σορμπέ ή ακόμα και ένα μείγμα φαγητών στο τηγάνι με δαμάσκηνα; Μιαμ!

Διαβάστε περισσότερα