ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΑ

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

yiati-ta-damaskina-sas-kanoun-kalo

Γιατί τα δαμάσκηνα σας κάνουν καλό

Οι πεπτικές ιδιότητες των δαμάσκηνων έχουν καταγραφεί εκτενώς, αλλά γνωρίζατε ότι το φρούτο έχει επίσης και άλλα οφέλη για την υγεία σας;

Τα φρούτα μας, που δημιουργούν ευεξία*, προσφέρουν ποικιλία βιταμινών και θρεπτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάλιο, βιταμίνη Κ και Β6. Αποτελούν επίσης πηγή μαγγανίου και χαλκού, αντιοξειδωτικών θρεπτικών συστατικών, τα οποία παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην προστασία των κυττάρων στο σώμα από οξειδωτική βλάβη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να τρώμε 7 με 8 μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε ημέρα. Μερικοί από εμάς πασχίζουμε να καταναλώσουμε μόνο 5!

Τα δαμάσκηνα μπορούν να βοηθήσουν!

Μόνο τρία δαμάσκηνα μετρούν ως μία από τις μερίδες κα μπορούν απλά να προστεθούν σε οποιοδήποτε γεύμα, γλυκό ή επιδόρπιο (δείτε Μαγειρεύοντας με δαμάσκηνα).

Για πρωινό μπορούν να προστεθούν σε γιαούρτι, δημητριακά, ή μόνα τους σαν ένα σνακ.

Τα δαμάσκηνα είναι το τέλειο σνακ – είναι από τη φύση τους γλυκά και χυμώδη αλλά έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη – απελευθερώνοντας ενέργεια σχετικά αργά, ικανοποιώντας έτσι την επιθυμία για λιχουδιά αλλά δεν σου δίνουν την βραχυπρόθεσμη υπερδιέγερση από ζάχαρη, όπως οι περισσότερες άλλες λιχουδιές. Και πιστεύουμε ότι τα δαμάσκηνα Sunsweet είναι και πολύ νόστιμα!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα Δαμάσκηνα στα διαδραστικά τμήματα Στοιχεία για την Υγεία και Διατροφικά Οφέλη.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα (και ο χυμός δαμάσκηνων) μπορούν να καταναλωθούν ως μέρος μίας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Για αναλυτικές πληροφορίες για τα διαθρεπτικά οφέλη τους, παρακαλούμε επισκεφθείτε την σελίδα με τα Προϊόντα μας.

*Παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα Διατροφικά οφέλη, ώστε να ενημερωθείτε πλήρως για τα θρεπτικά στοιχεία των Αποξηραμένων Δαμάσκηνων Sunsweet.