ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ – ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ ΜΑΣ

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ

Γιατί ξεχωρίζουμε

Τοποθεσία

Το κλειδί στην παραγωγή των νόστιμων δαμάσκηνών μας είναι η επιλογή τοποθεσίας με άφθονο πλούσιο έδαφος και κλίμα, με καλοκαίρι χωρίς βροχές και ήπιο, δροσερό χειμώνα. Υπάρχουν πολύ λίγα τέτοια μέρη στον κόσμο και ο τόπος ‘γέννησης’ των δαμάσκηνων Sunsweet, η κοιλάδα του Αγίου Χοακίν, είναι ένα από τα καλύτερα.

Οι καλλιεργητές μας γνωρίζουν τις καλές τοποθεσίες και επιλέγουν μόνο αυτές τις συνθήκες για την παραγωγή των δαμάσκηνων Sunsweet.

Σύγχρονοι Μέθοδοι καλλιέργειας, συγκομιδής, αποξήρανσης και αφαίρεσης κουκουτσιών

Έχουμε πάθος με τα δαμάσκηνα, η αφοσίωσή μας στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση πελατών έχει βραβευτεί κι έχουμε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην βελτίωση των ενεργειών μας –από μεθόδους αποξήρανσης στον έλεγχο ποιότητας και στην αφαίρεση κουκουτσιών.

Ποια είναι τα καλά νέα για εσάς;

Όλα αυτά τα μέτρα βοηθούν την Sunsweet να καλλιεργεί δαμάσκηνα που είναι απίστευτα ζουμερά, αφράτα και γευστικά για να τα απολαμβάνετε εσείς!

Όταν φτάσει η στιγμή, μαζεύουμε γρήγορα τα ώριμα φρούτα και τα πηγαίνουμε σε μία από τις δέκα κοντινές τοποθεσίες για να αποξηρανθούν αμέσως. Έτσι μειώνεται ο χρόνος μεταφοράς και διατηρούνται τα φρούτα φρέσκα. Όταν τα φρέσκα δαμάσκηνα αποξηρανθούν, η αποξήρανση μαζεύει όλη τη γεύση τους και συρρικνώνονται περίπου στο 1/3 του αρχικού μεγέθους, διατηρώντας όμως την θρεπτική τους αξία. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα μπορούν πια να αποθηκευτούν μέχρι τη διαδικασία συσκευασίας. Πριν όμως από αυτό και πριν να βγάλουν τα κουκούτσια, τα δαμάσκηνα υπόκεινται σε αναζωογονητικούς ψεκασμούς με ατμό έτσι ώστε να γίνουν μαλακά και νωπά. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που ακολουθούμε εξασφαλίζουν ίδια γεύση και ομοιόμορφη υφή.

H Sunsweet εισήγαγε για πρώτη φορά το 1965 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι. Σήμερα, ο τρόπος με τον οποίο αφαιρούνται τα κουκούτσια στη Sunsweet είναι μοναδικός, καθώς πουθενά αλλού δεν αφαιρούνται τα κουκούτσια από δαμάσκηνα με τον ίδιο τρόπο: η αποκλειστική διαδικασία αφαίρεσης κουκουτσιών της Sunsweet, “Smart Pitter”, σηκώνει κάθε δαμάσκηνο, αφαιρεί ήπια το κουκούτσι και κλείνει ξανά το φρούτο για να μην ξεραθεί και σκληρύνει. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι τα φρούτα να γίνονται πιο στρογγυλά, πιο ζουμερά και πιο γευστικά, αφού συγκρατούν το μεγαλύτερο μέρος της εσωτερικής τρυφερής σάρκας τους και αυτή η διαφορά σημαίνει πως η Sunsweet δίνει στους καταναλωτές της το καλύτερο δυνατό προϊόν από αυτά που προσφέρει η φύση.

Δράσεις για το Περιβάλλον 

Είναι φυσικό να θέλουμε να προστατεύουμε τη φύση και να ανοίγουμε το δρόμο σε πράσινες καινοτομίες δεδομένου του ότι ως παραγωγοί έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τη γη και με την κοινότητά μας.

  • Αρχικά, υπάρχουν περίπου 98.000 τ.μ. με δέντρα στην Καλιφόρνια τα οποία βοηθούν στην απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα!
  • Επιπλέον, βοηθούν στην εξάλειψη παραπάνω από 30 τόνων αερίων του θερμοκηπίου κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας ατμό ο οποίος αντιστοιχεί σε χρήση ενέργειας από 10.000 νοικοκυριά στην Καλιφόρνια ετησίως.
  • Στις εγκαταστάσεις της Sunsweet χρησιμοποιούμε φωτισμό ενεργειακής απόδοσης και ενέργεια ατμού εξοικονομώντας ετησίως πάνω από 1 εκατομμύριο.
  • Όλα τα υποπροϊόντα των ξηρών δαμάσκηνων γίνονται κομπόστα ή χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε ως προς το πόση ενέργεια απαιτείται για την παραγωγή ζωοτροφής, οπότε η διαδικασία είναι διπλά ωφέλιμη για το περιβάλλον.
  • Πραγματική αντανάκλαση του πόσο καθαρή είναι η διαδικασία φύτευσης που ακολουθούμε αποτελεί το γεγονός ότι η Sunsweet επιστρέφει στον ποταμό Feather το 100% του νερού που χρησιμοποιεί. Είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε στην μεγάλη βιοποικιλότητα εγχώριας χλωρίδας και πανίδας που προσφέρει ο παραπόταμος του ποταμού Σακραμέντο, στην κοιλάδα Σακραμέντο της Βόρειας Καλιφόρνια.
  • Προσπαθούμε συνεχώς ώστε οι συσκευασίες λιανικής πώλησης που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές μας να είναι 100% ανακυκλώσιμες.
  • Κάθε χρόνο ανακυκλώνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα πλαστικού, χαρτονιού και μετάλλου. Το 2013 η Sunsweet ανακύκλωσε:
  • πάνω από 100 τόνους πλαστικό,
  • πάνω από 20 τόνους μετάλλου
  • περίπου 1000 τόνους χαρτόνι.
Ψάχνουμε συνεχώς τρόπους για να είμαστε ακόμα περισσότερο φιλικοί προς το περιβάλλον και προσπαθούμε να κάνουμε χρήση όλων των υλικών που περισσεύουν. Πάνω από 6.000.000 λίβρες κουκουτσιών αποξηραμένων δαμάσκηνων χρησιμοποιούνται για την καύση αποβλήτων ηλεκτρικού εξοπλισμού.