ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΑ

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

diatiriste-iyii-entera

Διατηρήστε μία υγιή εντερική λειτουργία

Η πέψη μπορεί να είναι μία περίπλοκη υπόθεση.

Είναι μία ευαίσθητη διαδικασία που εύκολα μπορεί να διαταραχθεί από τις φυσικές και συναισθηματικές προκλήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η αργή πέψη μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις σε ολόκληρο το σώμα προκαλώντας προβλήματα όπως τυμπανισμό και δυσκοιλιότητα.

Τα δαμάσκηνα και ο χυμός τους συνδέονται εδώ και χρόνιαμε την καλή πεπτική υγεία. Τώρα υπάρχουν και επιστημονικά ευρήματα που το υποστηρίζουν. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα δαμάσκηνα μπορούν να θεωρηθούν ως “η πρώτη γραμμή θεραπείας” για τη διατήρηση της υγιούς εντερικής λειτουργίας. Η έρευνα διαπίστωσε ότι όταν τρώτε 100 γρ. δαμάσκηνα σε καθημερινή βάση, βοηθάτε την υποστήριξη της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου όσο και με τα συμπληρώματα ινών.

Οι τέσσερις καλύτερες συμβουλές μας για καλή πεπτική υγεία:

Τρώτε περισσότερες ίνες: Η πρόσθεση άφθονων ινών στη διατροφή μπορεί να αποτελέσει μεγάλη ενίσχυση της πεπτικής υγείας. Οι ίνες συνδέουν μη χωνευμένες τροφές και βακτήρια, διευκολύνοντας την απόρριψη τους από το σώμα. Εντάξτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό σας μενού και μη ξεχνάτε ξηρά φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα.

Να ενυδατώνεστε: Η ενυδάτωση μπορεί να συμβάλλει σε πολλά φυσικά συμπτώματα – όπως πονοκέφαλοι και κούραση – και η δυσκοιλιότητα είναι μία ιδιαίτερα δυσάρεστη παρενέργεια. Το νερό, το φυτικό τσάι και οι χυμοί των φρούτων συμβάλλουν στην καθημερινή συνιστώμενη κατανάλωση 8 ποτηριών υγρών.

Κινήστε το σώμα σας: Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να παρέχει ενίσχυση του μεταβολισμού σας καθώς και της συναισθηματικής σας ευεξίας. Αλλά γνωρίζατε ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να παραμείνει σε καλή κατάσταση και υγιές; Για να έχετε κίνητρο επιλέξτε μία δραστηριότητα που αγαπάτε και εξασφαλίστε τη συμμετοχή ενός αθλητικού σας φίλου ως συντρόφου στην άσκηση.

Ηρεμήστε: Το άγχος είναι κακό για το σώμα σας όπως είναι και για το κεφάλι σας και επίσης μπορεί να συμβάλλει σε πεπτικά προβλήματα. Να έχετε μερικά εργαλεία χαλάρωσης έτοιμα όταν αρχίζει να αυξάνεται η συναισθηματική πίεση. Χαλαρωτική μουσική και συζήτηση με έναν φίλο είναι εξαιρετικές και πολύ απλές μέθοδοι. Επίσης μπορείτε να ενσωματώσετε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής στην καθημερινότητα σας. Με αυτόν τον τρόπο εισπνέετε περισσότερο οξυγόνο και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της πεπτικής διαδικασίας.