ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΑ

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

i-iyia-tou-enterou-kata-tin-engimosini

Η υγεία του εντέρου κατά την εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η δυσκοιλιότητα είναι πολύ συνηθισμένη με τουλάχιστον τις μισές εγκυμονούσες να επηρεάζονται σε κάποια περίοδο.

Οι ορμόνες που διασφαλίζουν τη φυσιολογική εξέλιξη της εγκυμοσύνης επιβραδύνουν τις κινήσεις των εντέρων. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα:

  • Μείωση της συχνότητας των κινήσεων του εντέρου
  • Μία αίσθηση νωθρότητας και τυμπανισμού
  • Τα κόπρανα γίνονται σκληρότερα και πιο δύσκολα για αφόδευση
  • Πιθανώς οδηγούν στην ανάπτυξη αιμορροΐδων
  • Τα συμπληρώματα σιδήρου μπορούν να χειροτερέψουν την κατάσταση

Μία ισορροπημένη διατροφή και η διατήρηση ενός ενεργού τρόπου ζωής είναι σημαντικά σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής σας. Αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – μία περίοδο σημαντικής φυσιολογικής αλλαγής και για εσάς και για το μωρό σας – είναι απόλυτα κρίσιμο. Είναι κατανοητό ότι οι μέλλουσες μητέρες είναι απρόθυμες να πάρουν μη απαραίτητα φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα πριν να πρέπει να επιλέξετε καθαρκτικά με ή χωρίς συνταγή ιατρού.

  • Κάντε τακτική, ήπια άσκηση. Η εγκυμοσύνη δεν είναι ο χρόνος να ξεκινήσετε ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης – εκτός και εάν ο ιατρός σας συμβούλευσε διαφορετικά – αλλά είναι σημαντικό να κρατήστε το σώμα σας σε κίνηση.
  • Να πίνετε πολλά υγρά. Νερό, γάλα, φυσικούς χυμούς φρούτων και φυτικό τσάι είναι εξαιρετικές επιλογές. Ο χυμός δαμάσκηνων Sunsweet είναι επίσης μία θαυμάσια επιλογή, με τη φυσική περιεκτικότητα σε σορβιτόλη και πηγή ινών. Γιατί να μην ξεκινήσετε με τη συνιστούμενη ημερήσια πρόσληψη των 120ml για να δείτε τι αποτελέσματα θα έχει αυτό για εσάς;
  • Κάντε μία συντονισμένη προσπάθεια να συμπεριλάβετε πολλά φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης στη διατροφή σας για να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετές ίνες. Τα δαμάσκηνα Sunsweet αποτελούν ένα νόστιμο και θρεπτικό συμπλήρωμα σε συνταγές – και γλυκό και γευστικό – και είναι ένα πολύ εύκολο κολατσιό.

Σε αυτό το βίντεο, ο Nick Read, Σύμβουλος Γυναικολόγος, συζητά πως οι γυναίκες είναι πιο πιθανό κατά 90% να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα από τους άντρες.

Οδηγό Εγκυμοσύνης και Νέων Μητέρων

Ψάχνετε για περισσότερες πληροφορίες;

Γιατί δεν κατεβάζετε τον Οδηγό Εγκυμοσύνης και Νέων Μητέρων από τη βιβλιοθήκ μας;