ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΑ

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

damaskina-kai-mia-iyiis-peps

Δαμάσκηνα και μια Υγιής Πέψη

Πέψη. Όχι το πιο ελκυστικό θέμα!

Αλλά ένα υγιές πεπτικό σύστημα μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στη γενική μας αίσθηση ευεξίας. Η πέψη είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα μας διασπά την τροφή. Και πρόκειται για μία ευαίσθητη φυσική διαδικασία. Εάν αποσυντονιστεί, ολόκληρο το σώμα μπορεί να νιώσει αυτές τις επιπτώσεις. Ο μοντέρνος τρόπος ζωής – με την καθιστική εργασία, την ελλιπή άσκηση, την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και το άγχος – μπορούν να επιβαρύνουν τo έντερo.

Και με το πέρασμα το χρόνου, η κακή πέψη μπορεί να γίνει ένα χρόνιο πρόβλημα. Μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικά προβλήματα, όπως ανησυχία, και φυσικά προβλήματα όπως τυμπανισμός, παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα και διάρροια.

Για αιώνες, τα δαμάσκηνα – και ο χυμός τους έχουν συσχετιστεί με την πεπτική υγεία. Τώρα επιστημονικά ευρήματα για τα δαμάσκηνα και το πεπτικό σύστημα το υποστηρίζουν αυτό. Ερευνητές βρήκαν ότι τα δαμάσκηνα της Καλιφόρνια βοηθούν την κανονική λειτουργία των εντέρων όσο και τα συμπληρώματα ινών. H έρευνα έχει υποδείξει ότι τα δαμάσκηνα πρέπει να θεωρούνται ως μία πρώτη γραμμή θεραπείας, όταν θέλουμε να διατηρήσουμε μία υγιή εντερική λειτουργία.

Τα δαμάσκηνα – και ο χυμός τους - περιέχουν σορβιτόλη, η οποία λειτουργεί σαν ένα σφουγγάρι, τραβάει και κρατάει νερό και δεν χωνεύεται ολόκληρη και γι αυτό είναι τόσο χρήσιμη! Τα δαμάσκηνα περιέχουν επίσης ίνες. Οι ίνες αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων, το οποίο είναι καλό γιατί η λειτουργία των εντέρων εξαρτάται από βαρύτερα κόπρανα..

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, η κατανάλωση περίπου 100 γρ. δαμάσκηνων – βοηθά τη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας του εντέρου. Επίσης, είναι σημαντικό να ακολουθείτεμία ισορροπημένη διατροφή και να διατηρείτε έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι πουτο πεπτικό μας σύστημα δεν λειτουργεί με τον βέλτιστο τρόπο. Και, φυσικά, υπάρχουν αρκετές πιθανές λύσεις για το πρόβλημα αυτό. Το να υιοθετήσετε τα δαμάσκηνα Sunsweet στην καθημερινή διατροφή σας μπορεί να αποτελέσει έναν απολαυστικά απλό τρόπο για να ξεκινήσετε. Τα προϊόντα μας είναι 100% φυσικά και μπορείτε να τα απολαύσετε με ολόκληρη την οικογένεια μαζί με παιδιά, έγκυες γυναίκες, και τους γηραιότερους. Και επειδή χρησιμοποιούμε μόνο την καλύτερη ποιότητα δαμάσκηνων Καλιφόρνιας, η γκάμα Sunsweet είναι πραγματικά το τέλειο συμπλήρωμα μίας υγιούς, εξισορροπημένης διατροφής.

Μάθετε περισσότερα για τη διατήρηση της υγείας του εντέρου