ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΣΗ...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30
λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
άτομα
ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
θερμίδες

Συστατικά

200 γρ δαμάσκηνα SUNSWEET
200 ml καυτό νερό
110 γρ κακάο (άγλυκο), κοσκινισμένο
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
4 αυγά
130 γρ ζάχαρη λευκή
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ κουβερτούρα σοκολάτας λιωμένη

Εκτέλεση

Η Μαριλού Παντάκη, είναι Chef και FoodBlogger. Σπούδασε Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις.
Έφερε το brunch στην Ελλάδα μέσα από την κουζίνα του Mama Roux, ενώ σέρβιρε αυθεντικό αμερικάνικο brunch από την κουζίνα του New York Sandwiches για περίπου 3 χρόνια.
Παράλληλα το 2012, η Μαριλού ξεκίνησε το Food Blog της MadameGinger.com, ένα online γαστρονομικό magazino, όπου μέσα από συνταγές, άρθρα, φωτογραφία και video, μοιράζεται ότι την κάνει να χαμογελά.
Τον Μάιο του 2015, το Madame Ginger, βραβεύτηκε ως το "Best Lifestyle Blog" της Ελλάδας από τα βραβεία του Marie Claire.
  1. Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το καυτό νερό. Σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη, ώστε να μαλακώσουν και να κρυώσουν. 
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. 
  3. Βάζουμε τα δαμάσκηνα μαζί με το νερό τους σε ένα μίξερ με λεπίδες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  4. Στο μπολ με το μείγμα με τα δαμάσκηνα, αρχίζουμε να ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας ταυτόχρονα ζωηρά με ένα σύρμα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα με τα δαμάσκηνα στο μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 175°C. Γεμίζουμε ένα μεγάλο βαθύ ταψί με βραστό νερό.
  7. Ντύνουμε μία στρογγυλή φόρμα 22 εκατοστών με λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα.
  8. Τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ μέσα στο ταψί με το νερό. Θα πρέπει το νερό να φτάνει στη μέση της φόρμας.
  9. Ψήνουμε για 40 λεπτά και βγάζουμε τα ταψιά από τον φούρνο. Βγάζουμε την φόρμα το κέικ από το νερό και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
Τρώγεται είτε σε θερμοκρασία δωματίου, είτε κρύο από το ψυγείο.


Κατηγορίες Συνταγών

Επιδόρπια και Γλυκές Λιχουδιές

Ετικέτες Συνταγών

New Recipe,Διάσημος Σεφ

<<ψάξτε για άλλη συνταγή>>;