ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΣΗ...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
65
λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
άτομα
ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
θερμίδες

Συστατικά

Για το παντεσπάνι
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. ζάχαρη
6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
50γρ. κουβερτούρα
1 κούπα αλεσμένα φουντούκια
Για τη γέμιση
300γρ. δαμάσκηνα SUNSWEET αλεσμένα
150γρ. κουβερτούρα
150γρ. βούτυρο
300γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα φουντούκια
Για την επικάλυψη
175 γρ. κουβερτούρα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας μέλι
Για την γαρνιτούρα
10-12 ολόκληρα δαμάσκηνα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα φουντούκια.
  4. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το χωρίζουμε στα δύο οριζόντια.
  6. Για τη γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  7. Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή άχνη και το γάλα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  8. Χτυπάμε την υπόλοιπη άχνη με την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  9. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την κρέμα βουτύρου και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί, τα δαμάσκηνα SUNSWEET και τα φουντούκια αλεσμένα όσο γίνεται πιο πολύ.
  10. Απλώνουμε τη γέμιση στο κάτω παντεσπάνι και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο.
  11. Σε ένα κατσαρολάκι σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  12. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  13. Όταν η κουβερτούρα λιώσει συμπληρώνουμε και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα.
  14. Την αφήνουμε για 2'-3' να πέσει η θερμοκρασία της και αμέσως περιχύνουμε την τούρτα μας.
  15. Γαρνίρουμε περιμετρικά με τα ολόκληρα δαμάσκηνα.

Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Κατηγορίες Συνταγών

Επιδόρπια και Γλυκές Λιχουδιές

Ετικέτες Συνταγών

Χορτοφαγική / Χωρίς Κρέας,Διάσημος Σεφ

<<ψάξτε για άλλη συνταγή>>;