ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΚΑΡΥ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
30
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
526
Θερμίδες
συστατικά
40 g άγριο ρύζι200 g κόκκινες φακές
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 τζίντζερ, σε μέγεθος καρυδιού
400 g φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
150 ml ζωμός πουλερικών
400 ml άγλυκο γάλα καρύδας
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λάιμ
150 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
φύλλα κόλιανδρου
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
- Μαγειρέψτε το άγριο ρύζι και τις φακές ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία. Πλύνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ξεπλύνετε και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.
- Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και κόψτε το σε μικρά κυβάκια. Πλύνετε το στήθος κοτόπουλου, στεγνώστε το και κόψτε το σε κυβάκια.
- Ζεστάνετε το λάδι. Ψήστε το στήθος κοτόπουλου και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέστε τζίντζερ και κάρυ και σοτάρετε για λίγο. Σβήστε με ζωμό πουλερικών και προσθέστε γάλα καρύδας. Προσθέστε φλούδα λάιμ και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 5-8 λεπτά.
- Σουρώστε το άγριο ρύζι και τις φακές. Προσθέστε τα στα αποξηραμένα δαμάσκηνα και στη σάλτσα και ζεστάνετε, ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το κάρυ γαρνιρισμένο με φύλλα κόλιανδρου
Κατηγορίες συνταγών
Κύρια Πιάτα,