ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
40
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
331
Θερμίδες
συστατικά
1 πορτοκάλι1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο αγριοράπανο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
200 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
150 g μικρά μπαλάκια μοτσαρέλα
200 g τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 κόκκινο κρεμμύδι
20 g ψίχα καρυδιών
παρασκευή
- Πλύνετε το πορτοκάλι και αφαιρέστε τη μισή φλούδα με έναν αποφλοιωτή σε λεπτές λωρίδες. Πιέστε για να βγει ο χυμός. Ανακατέψτε χυμό πορτοκάλι, ξύσμα με αγριοράπανο, ξίδι, σιρόπι σφένδαμου και ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε ανάλογα με την προτίμησή σας αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε αποξηραμένα δαμάσκηνα και μπαλάκια μοτσαρέλας. Καλύψτε και αφήστε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Πλύνετε και καθαρίστε τα φύλλα σπανάκι καλά με κρύο νερό. Αφήστε τα φύλλα σπανάκι να στραγγίσουν καλά. Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε λεπτά δαχτυλίδια. Κόψτε την ψίχα καρυδιού.
- Διπλώστε φύλλα σπανάκι και δαχτυλίδια κρεμμυδιού απαλά με τα μαριναρισμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα. Τοποθετήστε τα σε πιάτα και πασπαλίστε με κομμένα καρύδια.
Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε λεπτοκομμένη ανάμικτη πράσινη σαλάτα αντί για φύλλα σπανάκι.
Κατηγορίες συνταγών
Κύρια Πιάτα, Συνοδευτικά και Σαλάτες,