ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
215
Θερμίδες

συστατικά

400 g πατάτες
150 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
1 βολβός μάραθου
1 κρεμμύδι
8 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας γάλα
αλάτι, πιπέρι
πιπέρι καγιέν

παρασκευή

  1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες, ξεπλύνετε και κόψτε τες σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίστε τον μάραθο, βάζοντας στην άκρη τα φύλλα του, ξεπλύνετε και κόψτε τον σε λεπτές λωρίδες.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τσιγαρίστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τον μάραθο ελαφρά για περίπου 12-15 λεπτά και καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C. Χτυπήστε αυγά και γάλα και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και πιπέρι καγιέν. Αδειάστε το στο μίγμα της πατάτας και τηγανίστε μέχρι να γίνει η βάση χρυσοκάστανη. Βάλτε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα μέσα στην κρέμα των αυγών. Βάλτε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε την τορτίγα για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει το πάνω μέρος χρυσοκάστανο και το μίγμα των αυγών να πήξει.
  4. Ξεπλύνετε τα φύλλα του μάραθου και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια. Βγάλτε προσεκτικά την τορτίγια από το σκεύος σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε την σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίστε με φύλλα μάραθου και σερβίρετε.

Κατηγορίες συνταγών

Καναπεδάκια και Λαχταριστά Σνακ, Πρώτα Πιάτα και Ορεκτικά,

Σήματα συνταγής

Χορτοφαγική / Χωρίς Κρέας, Χωρίς Γλουτένη,

Βρείτε άλλη συνταγή