ΣΟΥΣΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΣΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
45
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
347
Θερμίδες

συστατικά

250 g ρύζι για σούσι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
50 ml ξίδι ρυζιού
½ μικρό αγγούρι
4 μεγάλες γαρίδες (μαγειρεμένες και ξεφλουδισμένες)
8 αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
40 g καπνιστό σολωμό, σε φέτες
4 φύλλα από φύκια νόρι
4 πρέζες πολτός γουασάμπι
25 g πικλαρισμένο σούσι τζίντζερ

Πρόσθετα:
1 τάπητα μπαμπού
100 ml σάλτσα σόγιας

παρασκευή

  1. Πλύνετε καλά το ρύζι, ξεπλύνετε και βάλτε το να βράσει σε 450 ml νερό. Μειώστε σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε το σκεπασμένο για 10 λεπτά. Τραβήξτε από τη φωτιά και αφήστε να μουσκέψει για άλλα 10 λεπτά. Αδειάστε το ρύζι μέσα σε ένα καθαρό μπολ. Ανακατέψτε μαζί ζάχαρη, αλάτι και ξίδι ρυζιού μέχρι να διαλυθούν. Χύστε τη σάλτσα ξιδιού πάνω στο ρύζι, ενώ συνεχώς ανακατεύετε το ρύζι για να το κρυώσετε.
  2. Αφαιρέστε τα σπόρια από το αγγούρι με κουτάλι και κόψτε το αγγούρι σε λεπτά μπαστουνάκια. Κόψτε τις γαρίδες στη μέση και 5 αποξηραμένα δαμάσκηνα σε 20 τέταρτα. Κόψτε τον σολωμό σε λεπτές λωρίδες και τυλίξτε τις λωρίδες γύρω από 10 τέταρτα αποξηραμένου δαμάσκηνου.
  3. Τοποθετείστε φύλλα από φύκια σε έναν τάπητα μπαμπού. Καλύψτε τα φύλλα νόρι με το ¼ από το βρασμένο ρύζι, πιέζοντας το ρύζι με τα χέρια. Αφήστε μία ίντσα από το φύκι γυμνή στην κορυφή. Βάλτε μία πρέζα πολτό γουασάμπι 5 cm ξεχωριστά πάνω στο ρύζι. Τοποθετείστε ¼ σούσι τζίντζερ, 2 μπαστουνάκια αγγούρι, 4 μισές γαρίδες και 5 τέταρτα αποξηραμένα δαμάσκηνα στην κορυφή. Με τη βοήθεια του τάπητα μπαμπού, τυλίξτε το φύλλο φυκιού σε ένα μπαστούνι. Κόψτε το μπαστούνι σε 8-10 κομμάτια με αιχμηρό μαχαίρι. Προετοιμάστε άλλο ένα φύλλο νόρι με τον ίδιο τρόπο.
  4. Φτιάξτε τα δύο υπόλοιπα φύλλα φυκιού με ρύζι και γουασάμπι. Αντί για γαρίδες, τοποθετείστε τα τέταρτα αποξηραμένα δαμάσκηνα τυλιγμένα με σολωμό στην κορυφή. Τυλίξτε σε μπαστούνι και κόψτε σε κομμάτια σούσι. Βάλτε τα υπόλοιπα τρία αποξηραμένα δαμάσκηνα σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τα λίγο-λίγο με σάλτσα σόγιας.

Σερβίρετε το σούσι με σάλτσα σόγιας με αποξηραμένα δαμάσκηνα.

Κατηγορίες συνταγών

Καναπεδάκια και Λαχταριστά Σνακ, Πρώτα Πιάτα και Ορεκτικά,

Σήματα συνταγής

Χορτοφαγική / Χωρίς Κρέας,

Βρείτε άλλη συνταγή